Politieauto

BARENDRECHT – [Update: Geen vervolging + Update: Politie] Een verkeersregelaar die vandaag (Zaterdag 26 juli 2014) aanwezig was bij de Wielerronde van Barendrecht is ernstig bedreigd door een boze automobilist.

Doodsbedreiging

De verkeersregelaar moest een automobilist mededelen dat hij vanwege de wielerronde moest omrijden. De man werd hierop boos, stapte uit zijn auto en was agressief tegenover de verkeersregelaar. Toen hij zijn auto weer in stapte zou hij naar de verkeersregelaar hebben geroepen dat hij terug zou komen en hem dood zou maken.

Auto

Het kenteken van de auto is direct genoteerd en de politie is in kennis gesteld. Het opsporen van de man werd makkelijker gemaakt omdat hij in een bedrijfsauto reed. Volgens Verkeersregelaars Barendrecht heeft de agressieve man inmiddels bezoek van de politie gehad en is hij ingesloten. De verkeersregelaar zal aangifte tegen hem doen.

Update 27 juli: Geen vervolging

Verkeersregelaars Barendrecht heeft zojuist laten weten dat de Officier van Justitie heeft besloten om niet tot vervolging van de man over te gaan. “Waar is de waarde voor onze functie gebleven? Wie beschermd ons nog dan?“, aldus de verkeersregelaars.

Update 27 juli: Politie

Vanuit de politie is vanmiddag (Zaterdag 26 juli 2014) ook een reactie gekomen over het incident. Een agent die betrokken was bij de afhandeling hiervan Twitterde hierover het volgende:

Gisteren tijdens wielerronde Barendrecht ontstond ruzie tussen verkeersregelaar en automobilist. Verkeersregelaar deed aangifte. Automobilist is na zoektocht door politie aangehouden. Uit aangifte van verkeersregelaar bleek nauwelijks sprake van bedreiging. Verkeersregelaar vond het vooral vervelend dat er een foto van hem was gemaakt. Diverse getuigen gehoord die een eens luidende verklaring gaven. Zaak is besproken met Officier waarna besloten werd de zaak af te doen met een Sepot02 hetgeen betekend: onvoldoende bewijs. Bij de heenzending van de verdachte heeft deze de foto van de verkeersregelaar in het bijzijn van verbalisant gewist van zijn telefoon.

Zie ook: Tijdens de Truckrun hadden verkeersregelaars ook te maken met een agressieve automobilist.

« | »