Auto in brand op de A15, rook trekt over Bijdorp en Nieuweland in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video + 2e autobrand A15] De brandweer is vanavond (Vrijdag 25 juli 2014) om acht uur gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A15. Twee tankautospuiten gingen met spoed naar het incident op de A15 t.h.v. de Sweelincklaan.

Ter plaatse stond de voorkant van een auto in brand. Het vuur breidde zich in korte tijd uit door het hele motorcompartiment. De twee inzittenden zijn op tijd uit de auto kunnen komen en hebben zichzelf in veiligheid gebracht. Een passerende ambulance en medewerkers van Rijkswaterstaat hebben de man en vrouw opgevangen. Voor zover bekend zijn zij ongedeerd.

Knallen

Terwijl de brandweer onderweg was trok er inmiddels al een rookgordijn over de A15. Politie en Rijkswaterstaat hebben enkele rijbanen afgesloten. De fly-over van de A15 naar de A29 is gedurende de brand afgesloten geweest. Vlak voor aankomst van de brandweer ploften de twee voorbanden met een lichte knal uit elkaar.

Blussen en extra brandmelding

Het blussen van de brand veroorzaakte een grote witte rookwolk die over de snelweg trok. De rookwolken kwamen vervolgens boven de wijken Bijdorp en Nieuweland terecht.

Een bewoner van de Berlagedreef maakte hierdoor, onwetend van de autobrand, melding van een brand op bedrijventerrein Bijdorp. De politie is ter plaatse geweest om de melding van de man te controleren. Het bleek inderdaad te gaan om de rookwolken vanaf de A15. De brandlucht was in beide wijken goed te ruiken.

Een berger is ter plaatse gekomen om de auto mee te nemen.

‘Tweede’ autobrand A15

Om vijf over negen vanavond (Vrijdag 25 juli 2014) werd er opnieuw melding gemaakt van een auto in brand op de A15, ditmaal ter hoogte van de oprit bij de Dierensteinweg. Gezien de foto die de berger op Twitter plaatste gaat het om dezelfde auto, die is vermoedelijk opnieuw in brand gevlogen nadat de berger de auto al had meegenomen vanaf de vorige locatie.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »