Gebouw gevuld met rook bij brand in bedrijfspand aan de Aalborg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer van Barendrecht en Rotterdam zijn vanavond (Donderdag 24 juli 2014) even na acht uur gealarmeerd voor een gebouwbrand. Een beveiliger maakte melding van rookontwikkeling in een bedrijfspand. Ook het brandalarm was inmiddels afgegaan.

Ter plaatse bleek er in het pand brand te zijn ontstaan. Het gebouw, een kantoorafdeling en kleine loods, waren inmiddels gevuld met rook. De brandweer is het pand binnen gegaan en heeft de bron van de rook opgespoord. Dit was een kastje met daarin een papierversnipperaar. Nadat dit kastje uit het pand was gehaald heeft de brandweer het gebouw geventileerd.

Middelbrand

Vanwege de inzet van twee brandweerauto’s is het sein middelbrand gegeven. Rond dat moment was de brand al wel meester. De ladderauto heeft enkel geassisteerd bij het ventileren van het gebouw.

Salvage

De directrice van het betreffende verzorgingsbedrijf kwam ter plaatse. Stichting Salvage zal ondersteuning bieden bij de opgelopen brandschade. Het leek er vooralsnog op dat er naast de brandschade in het kastje enkel rookschade is.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »