Dierendag redding: Hondje vast op hoogte bij hondenuitlaatplaats langs de Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmiddag (Vrijdag 4 oktober 2024) even na drie uur opgeroepen voor een melding van een dier in nood aan de Harmonielaan. Hier bleek een hondje – op deze zonnige Dierendag- op een plek terecht te zijn gekomen waar het baasje de hond niet meer zelf vandaan kon halen.

De hond was inmiddels door de dichte begroeiing richting de zijkant van het hondenuitlaatgebied gelopen. De eigenaren stonden beneden bij de stenen wand aan de Harmonielaan, maar konden het dier via die weg niet naar beneden krijgen. Het hondje lag rustig te wachten langs de 5-6meter hoger gelegen rand.

De brandweer heeft een lange ladder tegen de muur kunnen zetten om het dier naar beneden te helpen, hoewel het hondje enthousiast reageerde op de eerste brandweervrouw, schoot deze toch weer de bosjes in. Met de riem nog in de hand is de hond weer terug uit de bosjes gehaald. Een tweede brandweerman is de ladder op gegaan om het hondje naar beneden te tillen. Hier is de hond weer herenigd met de eigenaar en kon de Harmonielaan weer worden geopend. Voor een veilige werkplek was de weg zo’n 10 minuten in beide richtingen afgesloten.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« |