Hond klem onder vlonder van plas water in de Zuidpolder

BARENDRECHT – De brandweer is gisteren (Vrijdag 20 september 2024) aan het eind van de middag opgeroepen voor een melding van een ‘dier in de problemen’ aan het Kleine Duikerpad in Barendrecht. In natuur- en recreatiegebied de Zuidpolder zat een hond klem onder een vlonder. De brandweer kwam helpen om het dier uit zijn benarde positie te helpen.

Het baasje liep gistermiddag (Vrijdag 20 september 2024) met twee honden bij het ‘kronkel wandelpad’ over de plas water in de Zuidpolder toen één van de twee honden ineens een piepend geluid maakte. Het baasje zocht daarop haar hond en zag vervolgens de kop van de hond net tussen het hoge riet en de vlonder door steken. Onder deze vlonder zit water, maar de hond zat klem genoeg om boven het deel met grond te blijven en niet richting het water te zakken.

Hulp

Omstanders hebben de vrouw direct geholpen om het hoge riet weg te duwen en proberen de hond te pakken. Toen kwamen ze erachter dat de onderkant/achterpoten van de hond klem zaten onder de vlonder. De hond lostrekken bleek niet mogelijk. In afwachting van de brandweer is een passant in het hoge riet bij de hond gaan zitten om zijn kop omhoog te houden. Andere omstanders hielpen de brandweer de juiste locatie op te loodsen.

Losgehaald

Het verder wegduwen van het metershoge riet hielp niet om de hond los te kunnen duwen/trekken. De brandweer heeft een aantal planken van de vlonder losgehaald om beter bij de plek te kunnen waar de hond klem zat. De achterpoten/achterkant van het lichaam bleek klem te zitten om een dikke balk onder de vlonder. De hond werd ondertussen rustig gehouden door de brandweer en kreeg water.

Nadat er met een schep wat grond weg was gehaald  kon de hond voorzichtig worden losgehaald. Het baasje was opgelucht, de hond wandelde vrijwel direct weer rond en zal ter controle langsgaan bij het dierenziekenhuis.





« |