Jongen op scooter slaat op de vlucht bij station, aangehouden bij Sportpark de Bongerd

BARENDRECHT – De politie zag vanochtend (Donderdag 21 maart 2024) even na 11:00 uur een jongen op een scooter zonder kentekenplaten rijden bij station Barendrecht (Zuideinde/Gebroken Meeldijk). De jongen negeerde een stopteken en sloeg op de vlucht.

De politie zette met meerdere wagens de achtervolging in. De politiehelikopter vloog op dat moment rond boven Rotterdam en sloot zich binnen enkele minuten ook aan bij de achtervolging. De scooter reed vanaf de noord/oostkant van het station naar de wijk Binnenland en kwam bij de straten Ekster/Zwaluw/Distelvink/Rietgors steeds meer in het nauw door de achtervolgende politiewagens.

Aanhouding

De jongen dumpte de scooter en probeerde er te voet vandoor te gaan. Hij werd al snel gepakt, kreeg handboeien om, werd in het politiebusje gezet en zit momenteel vast op het politiebureau. De scooter werd kort daarna aangetroffen langs een sloot bij de atletiekbaan op Sportpark de Bongerd. Tussen het moment van vluchten en in het politiebusje zitten zat ongeveer 10 minuten.

« | »