Video: Telefoons en geld gestolen bij overval op Ritel op de Middenbaan

BARENDRECHT – [Video] Telefoonwinkel Ritel aan de Middenbaan in Barendrecht werd op zaterdag 30 december overvallen. Twee in het zwart geklede mannen, van wie één met een machete in zijn hand, gingen er met geld en telefoons vandoor. De politie deelt nu beelden van de aankomst van het duo. Ze rijden op een scooter via ‘t Vlak naar het Onderlangs en parkeren daar de scooter voordat ze de Middenbaan op lopen.

Kort na het incident maakte de politie melding van de aanhouding van één verdachte voor de overval. Een 16-jarige Rotterdammer werd in Charlois aangehouden, de politie was toen nog op zoek naar een tweede verdachte. In het nu nieuwe opsporingsbericht (met videobeelden van relatief veraf) spreekt de politie dat er wordt gezocht naar twee verdachten.

Overval

De overvallers komen op zaterdag 30 december omstreeks 10.30 uur op een scooter met een kapotte voorkap aanrijden. Ze hebben zwarte kleding aan en dragen bivakmutsen. Het personeel wordt door het duo zo verrast dat ze onmogelijk kunnen wegrennen of op de alarmknop drukken.

Een voor de medewerkers ingrijpende overval. Twee jongemannen van wie één met een groot kapmes dwingen de twee personeelsleden te vertellen waar de dure telefoons liggen. Vervolgens moeten ze van de overvallers op de grond gaan liggen. Terwijl de ene overvaller de telefoons in een tas stopt, eist de ander dat een medewerker opstaat en met hem meeloopt naar de kassa. Als de lade open is grist hij het geld eruit.

De buit stoppen de overvallers in een grote zwarte sporttas met een opvallende witte rand. Wie weet wie de daders zijn of wie herkent de scooter? Bel de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


« | »