16-jarige Rotterdammer aangehouden na overval op telefoonwinkel op Middenbaan

BARENDRECHT – Rond 10:30 uur vanochtend (Zaterdag 30 december 2023) kreeg de politie een melding van een overval op de Middenbaan in Barendrecht. Twee mannen hadden het personeel van telefoonwinkel Ritel bedreigd met messen. Het duo sloeg daarna met de buit, telefoons en geld, op de vlucht op een zwarte scooter. Het personeel is geschrokken, maar raakte niet gewond.

De politie meldt dat een half uur na de overval één van de twee verdachten is aangehouden aan de Verboomstraat in Rotterdam Charlois. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Rotterdam. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. De aanhouding is te danken aan tips en aanwijzingen van getuigen/omstanders van de overval. Beide mannen waren in het zwart gekleed en gingen er met een zwarte sporttas (met gestolen spullen erin) vandoor.

De overval vond plaats bij telefoonwinkel Ritel. De twee jongens droegen bivakmutsen toen ze de winkel binnen kwamen en op de vlucht sloegen. Getuigen zagen het tweetal na de overal wegrennen via het pad naast de winkel, op een scooter stappen en via het Onderlangs richting het gemeentehuisplein/Het Kruispunt rijden.

Artikelfoto: De politie doet onderzoek bij de winkel en spreekt met getuigen van de overval

« | »