Bestelbus in brand op parkeerplaats aan de Meerwedesingel

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vannacht (Donderdag 28 december 2023) om 03:00 uur opgeroepen voor een melding van een autobrand aan de Meerwedesingel in Barendrecht. Ter hoogte van de kruising met het Amstelmeer stond een geparkeerde bestelbus van een bedrijf uit Rotterdam in brand.

Een kleiner brandweervoertuig uit Rotterdam heeft het vuur geblust, brandweer Barendrecht is met een tankautospuit ter plaatse gekomen om na te blussen. Om te zorgen dat alle delen van de auto goed konden worden geblust werden met hydraulisch gereedschap de deuren van de bestelbus opengebroken. Het motorcompartiment en het bestuurders/bijrijders deel van de bestelbus is volledig uitgebrand. De auto kan als verloren worden beschouwd.

Rond 04:00 uur was het nablussen klaar en kon de brandweer terug richting de kazerne. Niet veel later werd de brandweer echter weer opgeroepen, ditmaal zonder spoed, maar er kwam  even voor 5 uur vanochtend (Donderdag 28 december 2023) opnieuw rook van de auto. Na een korte controle kon de brandweer opnieuw vertrekken van de brandlocatie.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »