Ongeluk Heinenoordtunnel veroorzaakt door klapband, chauffeur komt om het leven (Barendrecht/Heinenoord)

BARENDRECHT – De politie heeft het onderzoek naar het dodelijke verkeersongeval van woensdagmiddag in de Heinenoordtunnel bij Barendrecht afgerond. Bij dit ongeluk kwam een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam om het leven. Twee andere personen raakten zwaar gewond.

Bekijk hier het foto- en videoverslag van dit ongeluk: Grote brand bij ongeluk vrachtwagen en personenauto in Heinenoordtunnel

Klapband

De vrachtwagenchauffeur kantelde omstreeks 13.00 uur vanwege een klapband met zijn vrachtwagen in de tunnel, ook raakte hierbij een andere personenauto betrokken. De vrachtwagen, geladen met een container, raakte daarna in brand. De chauffeur kwam waarschijnlijk bij de botsing met de tunnelwand al om het leven. Later werd zijn stoffelijk overschot in de cabine teruggevonden. De twee gewonden in de personenauto, die op tijd uit hun brandende auto konden ontsnappen, zijn een 51-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Sommelsdijk. Zij zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is momenteel nog niets bekend. De tunnel was tot in de ochtend afgesloten.

« | »