BMW's opengebroken in de wijk Meerwede: Stuur en dashboard gestolen

BARENDRECHT – Afgelopen nacht hebben er (in ieder geval) twee auto-inbraken plaatsgevonden in de wijk Meerwede in Barendrecht. In beide gevallen gaat het om een personenauto van het merk BMW.

Na het intikken van het raam aan de bestuurderszijde werd bij de één het stuur alsook delen van het dashboard uit de auto gesloopt en gestolen. Bij de ander alleen delen van het dashboard. De voertuigen stonden geparkeerd aan het Braassemermeer en Amstelmeer.

Videobellen

Een bewoner in het grensgebied van Barendrecht met Ridderkerk liet eerder vandaag (Zondag 25 september 2022) weten dat er vorige week ook is ingebroken bij 3 BMW’s aan de Rijksstraatweg in Ridderkerk. Hier werden bij alle voertuigen het stuur en dashboard gestolen. Daar is het bewoners opgevallen dat er in de dagen voor de inbraak onbekende mannen rondliepen die bovengemiddeld veel interesse hadden in de BMW’s. Dit was te zien op (deurbel) camera’s, maar ook als ze door een bewoner werden aangesproken deden alsof ze aan het videobellen waren op hun telefoon: “Zijn meermaals dezelfde mannen die niet op onze dijk wonen.

Verdachte situaties melden kan altijd bij de politie via 0900-8844 en bij spoedgevallen/heterdaad via 112.

« | »