Vrachtwagen met €191 miljoen aan cocaïne stilgezet op Middelweg: Blokken drugs vielen eruit

BARENDRECHT – De politie heeft zaterdagochtend vroeg een vrachtwagen stilgezet op de Middelweg in Barendrecht. Agenten hadden de vrachtwagen van de snelweg gehaald nadat ze een tip hadden ontvangen over een mogelijk drugstransport.

Toen agenten rond 06:00 uur ‘s ochtends de container van de vrachtwagen openden, vielen er direct honderden blokken cocaïne uit. Hierop is door de politie snel opgeschaald en is het ‘Team Bijzondere Bijstand’ van de Douane met spoed ter plaatse gekomen om de locatie te beveiligen.

Grote vangst

In de vrachtwagen werden uiteindelijk 1815 pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal gaat het om 1822 kilo. De straatwaarde van de drugs is zo’n 191 miljoen euro. Het OM Rotterdam laat weten dat dit de grootste drugsvangst van dit jaar is. De bestuurder van de vrachtwagen, een man van 28 jaar uit Roemenie, is aangehouden. Hij wordt morgen (Dinsdag 27 september 2022) voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

De vrachtwagen is zaterdagochtend vanuit Barendrecht onder zware beveiliging vanaf de Middelweg/Kilweg afgevoerd naar een afgelegen en beveiligd terrein in de Rotterdamse haven. De vrachtwagen met belgische kentekenplaat kwam vanuit België en werd bij Barendrecht van de snelweg gehaald. Of er ook andere goederen in de container zaten en welke bestemming de vrachtwagen had kon het OM vandaag (Maandag 26 september 2022) niet vertellen in verband met het nog lopende onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Foto’s: Ingezonden

« | »