Politie achtervolgt dieven van 3 gestolen waterscooters uit jachthaven van Barendrecht

BARENDRECHT – Vannacht (Maandag 12 september 2022) rond 01:30 uur zijn aan de Achterzeedijk meerdere waterscooters uit een loods in de jachthaven van Barendrecht gestolen. Van een drietal trailers met daarop een waterscooter werd het slot afgebroken, een locatietracker werd eruit gesloopt. De trailers zijn vervolgens door een gat in het hek, via een naastgelegen veld, achter drie auto’s gehangen.

Het gemak waarmee de diefstal kon plaatsvinden stoort één van de eigenaren van de waterscooters. Het was voor de dieven, nadat er eerder ook al was ingebroken, weer mogelijk om ongezien de loods van Marina Barendrecht in te komen en meerdere waterscooters te stelen: “Ze hebben eerst een deur aan de zijkant geforceerd en vervolgens de roldeur met een heftruck opengebroken” (zie artikelfoto) Deze heftruck stond, met sleutels erin, binnen in de opengebroken loods, aldus een slachtoffer van de diefstal.

Achtervolging

Rond 02:30 uur, een uur na de diefstal in Barendrecht (de politie was toen nog niet van op de hoogte van de diefstal), reden 3 voertuigen zonder verlichting over de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Alle drie de voertuigen trokken een trailer met daarop een waterscooter. De politie heeft hierop de voertuigen stil willen zetten, maar dit werd een achtervolging. De dieven gingen er op hoge snelheid via de A16 vandoor richting de Moerdijkbrug.

De politie dwong de voertuigen op de snelweg naar de afrit bij de Rijksstraatweg in Dordrecht, maar hier wist één van de voertuigen weer te ontkomen. Dit voertuig reed over een fietspad bij de Moerdijkbrug, waar de verdachte uit de auto is gesprongen. De verdachten zijn vermoedelijk het gebied van Nationaal Park de Biesbosch in gevlucht.

Op drie locaties heeft de politie, waaronder ook met een helikopter en politiehonden, gezocht naar de op de vlucht geslagen verdachten. Uiteindelijk zijn geen van de verdachten meer aangetroffen, wel zijn alle 3 de trailers met daarop de waterscooters terug. Eén waar de verdachte uit zijn voertuig sprong, een andere op de Rijksstraatweg en de derde op de snelweg A16. De eigenaren van de waterscooters krijgen ze terug zodra de aangiftes zijn opgenomen (voor zover dat inmiddels al niet het geval is).

« | »