Fietser gewond bij aanrijding met scooter op 1e Barendrechtseweg, persoon meegenomen door politie

BARENDRECHT – [Foto’s] Om half één vannacht (Zaterdag 24 juli 2021) zijn de hulpdiensten met spoed gealarmeerd voor een ongeval aan de Dierensteinweg. Op de kruising met de 1e Barendrechtseweg waren een scooterrijder en fietser met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte gewond en is uiteindelijk gefixeerd op een brancard geplaatst en met de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer werd ook gealarmeerd en verleende assistentie bij de hulpverlening. De traumahelikopter werd in eerste instantie ook gealarmeerd, maar bleek kort na het opstijgen (vanuit Amsterdam) niet meer nodig.

Onderzoek

De politie heeft vlak na aankomst bij een jongeman, de vermoedelijke bestuurder van de scooter, een blaastest afgenomen. Direct daarna is hij in een politiebusje gezet en overgebracht naar bureau Ridderkerk. Het resultaat van het vervolgonderzoek op het bureau is vooralsnog onbekend.

Agenten op locatie hebben verkeersspecialisten van de politie ingeschakeld om het ongeval te onderzoeken. Deze vond plaats op het fietspad (kruising) van de 1e Barendrechtseweg met de Dierensteinweg. Naar verluidt reed de fietser net door een groen stoplicht (om de autoweg over te steken) en zou daarna de scooterrijder de fietser tegen de zijkant hebben geraakt op de fietspad-kruising.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »