Woestijnlynx op viaduct A15 en in Kooiwalbos: "Oog in oog met Caracal"

BARENDRECHT – Een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming en de politie Rotterdam heeft gisteren (Dinsdag 27 juli 2021) geleid tot de aanhouding van een 24-jarige man uit Rotterdam.

Op 14 juli zag een omstander een Caracal (woenstijnlynx) in Barendrecht op het viaduct over de A15 lopen en in het Kooiwalbos verdwijnen. De politie werd gewaarschuwd en het dier werd later die middag gevonden en gevangen.

Onderzoek

De inbeslagname van dier was het begin van een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man werd in zijn woning aangehouden. Daar troffen de politie en de NVWA nog twee servals aan die de man legaal in bezit had en dus mocht behouden. Dat gold niet voor een brilkaaiman die in het huis van de man werd gevonden. De man kon de legaliteit van het dier niet aantonen. Daarom is het reptiel van ± 60cm  in beslag genomen. De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte. De inbeslaggenomen kaaiman is op een veilige plek ondergebracht.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd voor de huisvestiging van de servals en daar wordt door de politie en LID op gecontroleerd.





« | »