Automobilist klapt op lantaarnpaal bij rotonde Tuindersweg, bestuurder gewond geraakt

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond 16:00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Tuindersweg in Barendrecht. Een automobilist reed  op de rotonde bij de Gebroken Meeldijk tegen twee lantaarnpalen aan langs de weg. De eerste paal in de bocht van de rotonde werd geschampt, tegen de tweede paal kwam de auto tot stilstand.

De bestuurder is behandeld door het personeel van de ambulance. Bijna een uur na het ongeval lag de man nog steeds in de ambulance, de politie is ook op locatie gebleven. De politie gaf aan dat het rijbewijs van de bestuurder mogelijk zou worden ingenomen, het is niet bekend of dit uiteindelijk ook is gebeurd. Niemand anders raakte gewond bij het ongeval.

Auto tegen lantaarnpaal

De politie heeft een stukje van de Tuindersweg moeten afsluiten omdat de elektriciteitskabels uit de lantaarnpaal los hingen. Ook bungelden de twee LED armaturen losjes rond de paal. De brandweer werd ingeschakeld om te assisteren.

Brandweer Barendrecht heeft gecontroleerd of de lantaarnpaal niet onder stroom stond. Ook de auto, een hybride voertuig, is gecontroleerd. Daarna zijn de loshangende lampen losgeknipt en veiliggesteld. De brandweer gebruikte hiervoor de autoladder.

Een berger heeft het beschadigde voertuig afgevoerd waarna de weg rond 17:00 uur weer is vrijgegeven voor het (auto)verkeer in beide richtingen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »