Ongeval met 2 personenauto's op de A29, snelweg enige tijd volledig afgesloten

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de A29 bij Barendrecht heeft rond 20:15 uur vanavond (Maandag 28 juni 2021) een ongeval plaatsgevonden waarbij (in ieder geval) twee personenauto’s waren betrokken. Eén van de voertuigen heeft hierbij ook de vangrail geraakt langs de meest linker baan op de A29 tussen knooppunt Vaanplein en afrit Carnisselande.

Politie, ambulance en Rijkswaterstaat zijn met spoed ter plaatse gekomen. Voor zover bekend is één persoon per ambulance meegenomen (onbevestigd). De politie heeft met de andere betrokkene gesproken. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend.

Snelweg

Vanwege de hulpverlening en latere afhandeling van het ongeval is de snelweg A29 richting Carnisselande/Heinenoordtunnel een aantal keer volledig afgesloten geweest tussen de Voordijk en Breslau (4 rijstroken dicht). Rijkswaterstaat zette voor de veiligheid ook een pijlwagen met botsabsorber in. Twee van de vier rijstroken werden om 20:50 uur weer vrijgegeven voor het verkeer op de snelweg.

In ieder geval twee personenauto’s met schade zijn iets na 21:00 uur afgevoerd door een bergingsbedrijf. Eén voertuig had voornamelijk schade aan de rechter zijkant, de andere personenauto had voornamelijk schade aan de (rechter) voorkant. In beide voertuigen zijn de airbags afgegaan.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »