In brand gevlogen accu van elektrisch skateboard naar buiten gegooid aan de Dennenhout

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De hulpdiensten zijn vlak voor middernacht uitgerukt voor een melding van een brand bij Yulius aan de Dennenhout in Barendrecht. Politie, brandweer en een ambulance werden met spoed gealarmeerd.

In een woonruimte bleek de accu van een elektrisch skateboard in brand te zijn gevlogen. Een bewoner heeft de brandende accu net op tijd naar buiten kunnen gooien, waardoor binnen erger is voorkomen.

Accu ontploft

De in brand gevlogen accu werd aan de achterzijde van het pand naar buiten gegooid, vlak naast een schuurtje, maar omdat de accu steeds heviger begon te branden werd ook voor dit schuurtje gevreesd. Bij aankomst van de brandweer waren een aantal knallen te horen, dit was de lithium accu waarvan de cellen met enkele ontploffinkjes uitbrandde. De brandweer heeft het vuur kunnen blussen, waarna de accu in een emmer water verder is geblust en gekoeld.

In het gebouw zelf hing ook nog rook door de brand, de brandweer heeft het gebouw geventileerd. Ambulancepersoneel was uit voorzorg ook opgeroepen vanwege mogelijke verwondingen, maar voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Het team brandonderzoek van de brandweer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de spontane ontbranding van de accu.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »