Wespennest wegbranden veroorzaakt brand in spouwmuur van garage aan de Voordijk

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is gisteravond (Maandag 28 juni 2021) rond kwart voor elf met spoed gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand aan de Voordijk in Barendrecht. In een garage/loods naast een woning woning was brand ontstaan in een spouwmuur na een poging om een wespennest weg te branden.

De brandweer is met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse gekomen. Ook de politie kwam met een takelwagen met spoed naar de melding, omdat er mogelijk voertuigen in de loods zouden staan. Dit bleek het geval, maar deze hoefde niet te worden weggetakeld.

Muur

De brand bevond zich in een spouwmuur, vlammen waren tijdens de inzet van de hulpdiensten niet zichtbaar. De brandweer heeft een aantal gaten in de muur geboord en met een speciaal hulpstuk (fognail) op de brandweerslang tussen de muren geblust. Met behulp van warmtebeeldcamera’s werd gezocht naar plekken in de muur waar nog brand was. Om 23:20 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »