Jongeren bij Oude Maas verrast door hoog water, brandweer schiet te hulp

BARENDRECHT – [Foto’s] Twee jongeren die vanmiddag (Vrijdag 29 januari 2021) over de stenen kade/golfbrekers langs de Oude Maas liepen werden plots verrast doordat het hoog water werd. Nadat ze zo’n 30 tot 45 minuten hadden staan wachten tot het water weer zou dalen, zijn de hulpdiensten ingeschakeld.  Ze hadden zelf een mobiele telefoon bij zich.

Politie, brandweer, ambulance en de KNRM uit Dordrecht werden gealarmeerd. De boot van KNRM Dordrecht was onderweg naar de melding, maar dit zou te lang gaan duren, waardoor brandweer Barendrecht direct in actie is gekomen.

Brandweer Barendrecht kwam als wateroppervlaktereddingsteam in actie. Met een bodyboard zijn de 2 jongeren één voor één naar de kant geholpen. Door de stevige wind en scheepvaart op de Oude Maas gebeurde dit bij flink wat stroming en golfslag.

Kletsnat, maar verder in orde, zijn de jongeren door de brandweer op de kant geholpen. In het politiebusje is de verwarming aangezet en konden de twee met een warme dikke doek om zich heen gaan opdrogen. De politie heeft ze weer thuisgebracht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »