Auto stuitert over rotonde Carnisser Baan en komt tot stilstand tegen reclamebord, bestuurder in de sloot

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 29 januari 2021) om kwart voor elf heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Carnisser Baan ter hoogte van de rotonde bij de Vrijenburglaan/Groningseweg. Een automobilist, een 47-jarige man uit Barendrecht, reed vanaf de Voordijk over de Carnisser Baan richting Rotterdam. Hij is met zijn auto over de rotonde gereden, raakte reclamebordjes op de rotonde, klapte tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand tegen een groot houten reclamebord.

Een getuige zag het ongeval gebeuren en schakelde de hulpdiensten in. Toen de getuige bij de auto aan kwam, zat er niemand meer in de auto. De man bleek via de bijrijderskant uit de auto te zijn geklommen en te voet te zijn vertrokken. De bestuurderszijde was geblokkeerd door de houten constructie van het reclamebord.

Zoeken

Een groot aantal hulpverleners spoedde zich naar de incidentlocatie. Bij aankomst renden de politieagenten, brandweerlieden en ambulancemedewerkers over het terrein (rond de elektriciteitsmast) naast het ongeval, op zoek naar de bestuurder van de auto. De 47-jarige man werd al snel aangetroffen in de rietkraag van een sloot onderaan de geluidswal A15. Dit is zo’n 80 meter lopen vanaf de plek waar de auto tot stilstand was gekomen.

Voor de zekerheid heeft het wateroppervlaktereddingsteam van brandweer Barendrecht ook nog de sloot direct naast het ongeval doorzocht op mogelijke andere inzittenden. Hierbij is niemand meer aangetroffen.

Agressief

De man is uit de sloot gekomen en te voet richting de ambulance gelopen om gecontroleerd te worden op letsel. Dit leek rustig te verlopen, totdat extra politie vanaf de ongevalslocatie met spoed werd opgeroepen door agenten die bij de ambulance assisteerden: De man werd plots erg agressief richting zijn hulpverleners. Een agent en ambulancemedewerker kregen een schop van de man. De verpleegkundige werd tegen de borst geschopt en kon hierdoor niet meer zelf de ambulance besturen, een politieagent heeft die taak overgenomen. De man kreeg een kalmerend middel toegediend om hem richting het ziekenhuis te kunnen vervoeren.

Even voor half 12 is de ambulance richting het ziekenhuis vertrokken. Een forensisch arts is ingeschakeld om bloed af te nemen bij de man, die zeer waarschijnlijk onder invloed was, zo stelt de politie. Hij was niet in staat om een blaastest af te nemen. De politie gaat er vanuit dat de man teveel alcohol gedronken heeft.

De 47-jarige man uit Barendrecht ligt nog in het ziekenhuis en zal worden aangehouden als hij daaruit ontslagen wordt.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »