17-jarige verdachte van beroving Noordersingel ook verdacht van oplichting 86-jarige vrouw: €18.000 geplunderd

BARENDRECHT – De 17-jarige jongen uit Rotterdam die afgelopen maandagavond werd aangehouden op verdenking van de beroving aan de Noordersingel wordt ook verdacht van het plunderen van de rekening van een 86-jarige vrouw in september van dit jaar

De 17-jarige werd door de wijkagent uit Barendrecht herkend van een andere zaak: Hij stond op bewakingsbeelden bij een pinautomaat in Rotterdam toen er een dag later geld werd opgenomen dat afkomstig was van de rekening van een 86-jarige vrouw uit Dordrecht die was opgelicht. De camerabeelden waren intern bij de politie, via een opsporingsprogramma en via politie.nl verspreid. De wijkagent herkende de aangehouden jongen hierdoor als mogelijk verdachte van de oplichtingszaak.

Oplichting

Op 11 september werd het slachtoffer (Annie) gebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van een bank. Deze man vertelde haar dat er was geprobeerd geld op te nemen van haar rekening en dat hij haar zou ‘helpen’ met het beter beveiligen van de bankrekening.

Tijdens dit gesprek van 2,5 uur wist deze man uiteindelijk de inloggegevens en de pincode van het haar te ontfutselen. Daarna wist hij Annie te overtuigen haar bankpas in een envelop te stoppen waarna de envelop werd opgehaald. Er zou een nieuwe bankpas worden opgestuurd. Nadat de bankpas was opgehaald, werd het spaargeld overgemaakt naar de betaalrekening. Vervolgens werd op meerdere momenten door 2 mannen in totaal €18.000,00 van haar bankrekening opgenomen.

Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Enorm blij

Annie vertelde haar verhaal niet alleen in het regionale programma Bureau Rijnmond maar ook in het televisieprogramma OP1 omdat zij anderen wil waarschuwen voor dergelijke oplichtingspraktijken. Zij is inmiddels op de hoogte van de ontwikkelingen in haar zaak. “Ik ben hier enorm blij mee. Ook vind ik het zo fijn dat er zoveel aandacht was. Het is allemaal niet voor niets geweest.“ aldus Annie.

« | »