Bewoner Noordersingel onder bedreiging van (nep)vuurwapen beroofd: 16 en 17-jarige verdachte aangehouden

BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Maandag 2 november 2020) twee verdachten kunnen aanhouden voor een gewapende beroving aan de Noordersingel. Het gaat om een jongen van 16 jaar uit Barendrecht en een jongen van 17 jaar uit Rotterdam. Het gebruikte vuurwapen bleek later een balletjespistool te zijn.

Eén van hen werd aangehouden nadat hij probeerde te ontkomen door in de sloot te springen. De ander kon later worden aangehouden na een onderzoek aan de Paardenburg in Barendrecht.

Beroving bij woning

Rond 19:30 uur vanavond (Maandag 2 november 2020) werd een bewoner van de Noordersingel beroofd bij zijn woning: Het slachtoffer kwam thuis en stapte uit zijn auto waarna hij werd bedreigd met een vuurwapen (dit bleek later een balletjespistool). Hij moest zijn spullen afgeven: autosleutels, horloge en geld. “Dat liet de man niet op zich zitten en belde de politie, maar rende er ondertussen zelf achteraan. Een van de verdachten gooide het wapen al rennend weg en belandde in de sloot. De agenten die er inmiddels waren, konden hem met een politiehond in een nabijgelegen tuin aanhouden“, aldus de politie.

De politie meldt dat een deel van de persoonlijke bezittingen is teruggevonden.

Om de verdachten aan te houden zijn een flink aantal agenten langere tijd in het gebied op zoek geweest naar de daders, hierbij werd ook de politiehelikopter ingezet. De politie had ook twee hondengeleiders ter plaatse. De straten, slootjes en bosjes in het gebied tussen de Noordersingel, Voordijk en Carnisser Baan zijn hierbij grondig doorzocht.

Getuigen hebben aangegeven de twee jongens al eerder te hebben gezien in een naastgelegen wijk. Eventuele tips over hun bewegingen voor en na de beroving kunt u telefonisch doorgeven aan de politie via 0900-8844.

« | »