Politieauto in het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus zijn een man en een vrouw rond 00:30 uur ‘s nachts lastig gevallen, achtervolgd en aangereden door een automobilist. Het achtervolgen gebeurde in de wijken Nieuweland, Paddewei en het centrum van Barendrecht.

De aaneenschakeling van onverklaarbare acties door de drie inzittenden van de auto hebben in totaal zo’n 20 minuten geduurd. Tijdens het achtervolgen reed de automobilist regelmatig met gedimde lichten, om verderop ineens weer op te duiken.

Achtervolgen

De gebeurtenissen begonnen in de omgeving van het Muziekplein, waar de man op een fiets en de vrouw op een scooter samen vertrokken richting het centrum van Barendrecht. Een auto bleef hen op hun weg echter volgen waardoor ze besloten diverse straatjes in te rijden om van de auto af te komen. “De auto deed verschillende keren ook de verlichting uit en reed zelfs meerdere keren tegen de fiets aan“, vertelt een familielid van de vrouw aan BarendrechtNU. De auto bleef ze echter achtervolgen, ook over het fietspad. Zo kwam de auto een keer recht op ze af over het fietspad en werd de fietser aangereden.

De man en vrouw konden zien dat er in de auto 3 jonge jongens zaten, die ogenschijnlijk “de grootste lol hadden” in hun eigen gedrag en het aanrijden van een persoon op een fiets. De inzittenden filmden de gebeurtenissen met hun eigen telefoons.

Hulp

In de Paddewei werden de twee geholpen door een getuige. Deze vrouw heeft thv het Jaagpad/de Vlietweg ondersteuning geboden terwijl de politie werd geinformeerd. Na de 112 melding is de politie ter plaatse gekomen en heeft de buurt doorzocht, de auto was toen echter wel ineens verdwenen. De politie heeft de 2 personen die werden lastig gevallen nog geassisteerd om alsnog veilig hun weg te kunnen vervolgen.

Camerabeelden van de auto

Het betreffende voertuig is een BMW waarvan het kenteken met 85- begint. Betrokkenen dachten een volledig kenteken te hebben, maar uit controle door de politie blijkt dat kenteken bij een andere auto te horen.

De politie ontvangt graag het kenteken en/of informatie over de inzittenden: “Mochten mensen getuige zijn geweest van dit incident en er informatie over hebben dan horen wij dit graag. Zij kunnen bellen met: 0900-8844“, aldus een woordvoerder van de politie.

Ook is het mogelijk dat bewoners van de huizen in de buurt camerabeelden hebben waar de auto (en het kenteken) zichtbaar op zijn. De rariteiten vonden o.a. plaats rond het Muziekplein, Park Nieuweland, diverse straten in de wijk Paddewei, tot aan de 2e Barendrechtseweg thv de kruising met de Schaatsbaan.

« | »