Politieauto (Centrum Barendrecht)

BARENDRECHT – Een bewoner van de Muziekbuurt in de wijk Nieuweland maakte anderhalve week geleden al melding van vandalisme in de wijk. Een groep jongeren gebruikte stenen om auto’s te vernielen. Daarnaast werd een ruit van een woning vernield.

In de betreffende straat waar de vernielingen plaatsvonden woont volgens de melder van het incident een agent. “Er is door die agent ingegrepen, maar wat ik begrepen heb werd hij bij het aanspreken van iemand uit de groep belaagd door andere jongen. Ik heb gezien dat een zo’n gastje wilde vechten met die agent, die hem na enkele noodzakelijke rake klappen wist uit te schakelen“, aldus de melder. De jongen zou vervolgens een nacht in het ziekenhuis hebben moeten doorbrengen.

Groep jongeren

Die jongeren waren helemaal gek en hadden denk ik ook drugs op. Ze schreeuwden als beesten en veel buren werden wakker“, zo omschrijft de melder het incident van de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni: “Het is in deze wijk vaak raak met die jongeren. De politie doet als het goed is nog onderzoek verder naar de vernielingen.” Een week eerder vonden er in dezelfde wijk ook al vernielingen plaats aan auto’s.

Politieonderzoek

BarendrechtNU heeft afgelopen week meermaals (5x) navraag gedaan bij de regionale en lokale politie, maar die willen niet inhoudelijk reageren op het incident. Ze willen niet bevestigen dat de agent in vrije tijd aangifte heeft gedaan van bedreiging (“Wij doen geen uitspraken over of er aangifte is gedaan“), maar geven wel aan dat het incident nog in onderzoek is.

Daarbij werd door de politie alleen gemeld: “Het geheel is nog in onderzoek. Daarnaast worden eerst de betrokkenen geïnformeerd als er ontwikkelingen zijn.” Kortom, de politie bevestigt noch ontkent de door de melder omschreven situatie. Normaliter laat de perswoordvoerder van de politie bij navraag weten dat een incident niet bekend is bij hen (bijv omdat er geen politie is ingezet) óf geven ze enkele details over het incident waar ze ter plaatse zijn geweest. Het blijft onduidelijk waarom dat voor dit incident niet is gedaan.

Actie ondernemen

De aanhoudende overlast en de ontwijkende houding van de politie stelt de melder van de vernielingen in ieder geval niet gerust: “De politie weet vast meer, maar de gemeente en politie moeten hier echt gaan handhaven zodat wij en onze kinderen geen last meer hebben van deze jongeren met hun rotzooi en slooproutes. Hoop dat hier aandacht voor komt zodat de gemeente wat aan dit probleem kan doen.

« | »