Woning gevuld met rook bij schoorsteenbrand Calandhaven in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanavond (Donderdag 9 januari 2014) even na negen uur zijn diverse brandweervoertuigen uitgerukt voor een melding van een gebouwbrand. De hulpdiensten, waaronder ook de politie, gingen met spoed naar het adres aan de Calandhaven.

Ter plaatse bleek sprake van een schoorsteenbrand in een woning. De bewoner(s) hadden het huis al verlaten voor de aankomst van de brandweer, maar de woning was op de begane grond zichtbaar gevuld met rook. De brandweer heeft de woning direct geventileerd en de ladderwagen in gereedheid gebracht om de schoorsteen schoon te gaan vegen. Ondertussen werden enkele verbrande onderdelen van de schoorsteen in de achtertuin met een tuinslang geblust.

De bewoner zal, zoals gebruikelijk is bij dergelijke schoorsteenbranden, vermoedelijk een stookverbod opgelegd hebben gekregen. De schoorsteen zal dan eerst door een erkend bedrijf moeten worden schoongemaakt alvorens deze weer mag worden gebruikt.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »