Man gewond bij steekincident in Park Nieuweland tijdens onenigheid tussen twee groepen jongeren

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Zaterdag 20 oktober 2018) rond 22:15 uur heeft er na onenigheid tussen twee groepen jongeren een steekincident plaatsgevonden, zo laat de politie weten. Een jongeman raakte (in ieder geval) aan zijn hand gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij lag op het fietspad thv de Walmolen, maar kon met hulp van het ambulancepersoneel overeind worden geholpen.

De Forensische Opsporing heeft tot diep in de nacht uitgebreid onderzoek gedaan in Park Nieuweland. Het volledige park werd afgesloten om te zoeken naar sporen: Van de JOP (Jongeren Ontmoetingsplek) tot aan het fietspad bij de Walmolen. Ondertussen reden politiewagens nog door de omliggende wijken, op zoek naar betrokkenen/de dader.

Ruzie tussen twee groepen

Zaterdagavond rond 22:00 uur kwamen twee groepen elkaar tegen in het park. Eén groep zat op een bankje toen er onenigheid ontstond met de andere groep jongeren. Dit begon vermoedelijk bij de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). Eén jongen is met een steekwond overgebracht naar het ziekenhuis. De groep is vervolgens verdwenen, er is nog niemand aangehouden.

Het slachtoffer lag op het fietspad naast een fiets en een aantal kledingstukken. Naar verluidt zou er bij de JOP ook nog een aantal losse persoonlijke eigendommen liggen van betrokkenen. De politie heeft alle sporen vastgelegd en was pas rond 3:00 uur vannacht (Zondag 21 oktober 2018) klaar met het onderzoek.

De politie roept getuigen op zich te melden. Alle informatie is welkom via 0900-8844.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »