Buitenboordmotor van bootje in haven 't Waaltje gestolen

BARENDRECHT – De eigenaar van een bootje in het haventje van ‘t Waaltje langs de Noldijk werd vanmiddag (Zondag 28 oktober 2018) geconfronteerd met een diefstal. Uit het motorbootje bleek de buitenboordmotor (Yamaha 25PK) te zijn gestolen. De diefstal heeft ergens in de afgelopen week plaatsgevonden (tussen zondag 21 okt. en vandaag)

De boot ligt in Barendrecht langs de Noldijk, tegenover restaurant De Waal. De eigenaar van de boot: “In het afgelopen jaar is de benzinetank al gestolen. Dekzeil verwijderd, antenne afgebroken, dashboardkastje opengebroken enz. Dit gebeurt bij meerdere boten, de gemeente neemt hier totaal geen verantwoordelijkheid voor. De lol is er zo wel af!

Betonschaar

Om de motor uit de boot te kunnen halen is er door de dader(s) vermoedelijk gebruik gemaakt van een betonschaar. Een gedumpt exemplaar hiervan werd vlakbij de boot aangetroffen. Ook trof de booteigenaar vanmiddag (Zondag 28 oktober 2018) bij andere boten mogelijke sporen van diefstal aan. Op de kant naast de boten werden diverse doorzochte (persoonlijke) bezittingen aangetroffen.Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Een tweede booteigenaar heeft zich inmiddels ook gemeld, bij hem is in dezelfde periode een “Yamaha 5pk langstaart” buitenboordmotor gestolen. (meer info volgt zodra beschikbaar).

« | »