Auto vernield door zwaar vuurwerk onder de motorkap op parkeerterrein bij de Thermen

BARENDRECHT – De auto van een bezoeker van de Thermen Barendrecht is gisteravond (Zaterdag 8 september 2018) zwaar beschadigd geraakt doordat er vuurwerk op was geplaatst. De auto stond op het parkeerterrein bij de Thermen aan de Achterzeedijk.

De eigenaar van de auto trof zijn beschadigde voertuig zaterdagavond rond 22:30 uur aan: “De explosie is zodanig geweest dat er een gat geslagen is rechtsvoor onder de motorkap, er waren geen resten van vuurwerk zichtbaar op dat moment, wel de bekende geur van vuurwerk.
Naar mijn idee hebben ze het tussen het raam en de motorkap geduwd en aangestoken.

“De schade is echt enorm”

Bezoekers van de Thermen hebben een drietal knallen gehoord in een tijdbestek van ongeveer 1,5 uur tijd. De eerste knal werd rond 21:30 uur gehoord. De eigenaar is op zoek naar passanten/getuigen die mogelijk hebben gezien wie/welke personen de schade hebben aangericht.

“De schade is echt enorm. De auto startte wel, maar zelfs het dashboard had zich naar binnen vervormd, er hing een brandlucht binnen en de ventilatie werkte ook niet meer. Deze auto is niet meer te maken.” Een groot deel van de voorruit en de motorkap is vernield, net als het dashboard, waar een gat in zit.

De politie is bij het aantreffen van de schade direct ingeschakeld, maar had op dat moment geen tijd voor de melding, zo stelt de eigenaar. Hij zal op een later moment nog aangifte doen. De camerabeelden van de Thermen zullen nog worden uitgekeken.

Heeft u iets gezien van de vernieling? Neem dan contact op met de politie, of geef uw tip door aan BarendrechtNU, zodat deze kan worden doorgezonden aan de eigenaar van het voertuig.

« | »