Schoorsteenbrand aan het Riederveld in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Diverse brandweerauto’s uit Barendrecht en Rotterdam zijn vanavond (Vrijdag 27 december 2013) even voor half acht met spoed opgeroepen naar het Riederveld. Hier zou sprake zijn van een gebouwbrand. De politie ging eveneens met spoed naar het incident.

Ter plaatse bleek sprake van een schoorsteenbrand. Een klein en snel brandweervoertuig uit Rotterdam was als eerste ter plaatse bij de brand. Nadat ook de brandweerlieden uit Barendrecht en de ladderauto uit Rotterdam ter plaatse waren kon de brandweer het dak op om de schoorsteen te vegen. Ondertussen waren enkele brandslangen uitgerold en aangesloten omdat er mogelijk sprake was van uitbreiding van de brand in de vloer/plafond.

Een vierde brandweerauto uit Rotterdam kwam ter plaatse, maar deze kon snel weer vertrekken. Nadat de brandweer ruim een half uur de schoorsteen heeft geveegd, waarbij enkele rookpluimen zichtbaar waren, konden ze weer vertrekken. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, de bewoners hebben zelf de woning verlaten.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »