Zwaan met haakje in snavel aan de Middeldijk in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer van Barendrecht werd vlak voor het middaguur met gepaste spoed opgeroepen voor een melding aan de Middeldijk. Hier zou een dier in nood zijn waarvoor assistentie van de brandweer nodig was.

Ter plaatse bleek het te gaan om een zwaan met een haakje in zijn snavel. Aan het haakje zat een vislijn met daaraan een blinker: een nepvisje met daaraan meerdere haken om aan je vislijn te doen. De zwaan, in gezelschap van nog een andere zwaan, kwam uiteraard niet zelfstandig naar de kant om het haakje eruit te laten halen.

Een tweetal brandweerlieden hebben een waterpak aangetrokken en zijn het water in gegaan. Ondertussen werd ook door de brandweer de dierenambulance opgeroepen. Na vanaf de andere kant van de grote sloot naar de zwanen te zijn gezwommen vonden de zwanen het wel weer genoeg: na enkele geluiden en paniekbewegingen vlogen ze er beide vandoor. Ze vlogen weg in de richting van de Kilweg / A29, maar waren zo ver weg dat niet duidelijk was waar ze zitten. De brandweer kon hierdoor niets anders dan weer inpakken.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »