Vuurwerk

BARENDRECHT / RHOON – Zondagavond heeft de politie in een woning aan de Torenmolen in Barendrecht 136 kilo vuurwerk aangetroffen. Vrijdagavond werd in een woning in Rhoon al 350 kilo illegaal vuurwerk gevonden.

De politie had informatie dat zich in de woning in Barendrecht illegaal vuurwerk zou bevinden. Rond 22.10 hebben agenten de woning bezocht. In de woning lag ruim 75 kilo vuurwerk van de legale soort, 61 kilo illegaal vuurwerk en lagen 63 mortierpijpen. Per huishouden mag echter maar 25 kilo legaal vuurwerk worden opgeslagen. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd. De bewoner, een 35-jarige man, heeft een schikking van 1100,- euro aangeboden gekregen. Die heeft hij voldaan.

Vrijdag deed de politie na een melding via Meld Misdaad Anoniem een doorzoeking in een woning aan de Bouwlust in Rhoon. Daar werd in de garage 350 kilo illegaal vuurwerk gevonden, voornamelijk flowerbeds. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de bewoner, een 45-jarige man, is proces-verbaal opgemaakt.

Het opslaan van grote partijen (illegaal) vuurwerk brengt enorme risico’s met zich mee. Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (illegaal) zwaar vuurwerk? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Als politie zijn we namelijk mede afhankelijk van meldingen van alerte burgers. Wij gaan met de meldingen aan de slag. Ook al is het niet altijd direct zichtbaar, er wordt zeker iets met de melding gedaan. De vondst van deze partijen is daar een voorbeeld van.

« | »