Auto belandt in vangrail na mogelijk afsnijden vrachtauto A15 Barendrecht

BARENDRECHT – [Update: Politie zoekt getuigen] Vanochtend (Vrijdag 29 november 2013) om tien voor half negen werd een ambulance met spoed opgeroepen naar de A15 voor een mogelijk ongeval. Het betrof een stuk A15 ter hoogte van de Dierensteinweg.

Enkele minuten na deze meldingen werden er nog eens vijf brandweervoertuigen opgeroepen voor een mogelijk beknelde bestuurder. De politie liet weten dat er een vrachtauto was betrokken bij het ongeval en dat deze was doorgereden. Het vermoeden bestaat dat de vrachtauto de auto heeft gesneden waardoor de auto tegen de vangrail is gekomen. De landelijke eenheid van de politie onderzoekt momenteel de betrokkenheid van deze vrachtauto bij het ongeluk. Voor zover bekend kon de vrouwelijke bestuurder zelf uit de auto komen.

Vanwege het ongeval zijn enkele rijstroken afgesloten geweest voor het verkeer. Omdat enkele automobilisten de rode kruizen boven de weg bleven negeren hebben deze een bekeuring ontvangen.

Update 10:05 – Politie zoekt getuigen ongeval

Een 44-jarige inwoonster van Capelle aan den IJssel raakte vrijdag 29 november 2013 omstreeks 08.20 uur op de A15 betrokken bij een ongeval. Het vermoeden bestaat dat zij is aangetikt door een vrachtauto bij het wisselen van rijstrook. De vrachtauto reed door. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding.

De automobiliste reed op de meest rechter rijstrook in de richting van Ridderkerk. De chauffeur van een vrachtauto wisselde daar van rijstrook en tikte vermoedelijk de personenauto licht aan. De bestuurster van de personenauto raakte hierdoor de controle over haar voertuig kwijt en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur stopte niet ter plaatse en is onbekend. De vrouw is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Witte vrachtauto met blauwe bumper?

Het betrof vermoedelijk een witte vrachtauto met een blauwe bumper. De verkeerspolitie trof op de auto van de benadeelde blauwe vegen aan en zij sprak over een witte vrachtauto. Getuigen kunnen contact opnemen met de verkeerspolitie in Waddinxveen via 0900-8844.

Foto: @J_Waasdorp

« | »