Ochtendspits: Vier ongevallen op rij op de A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanochtend (Vrijdag 3 november 2017) vonden er in korte tijd vier ongelukken plaats op de A29 bij Barendrecht. Alle aanrijdingen vonden plaats op de rijbaan richting Rotterdam. Het eerste ongeval, een aanrijding met 4 auto’s, vond plaats ter hoogte van de Voordijk bij het Vaanplein. Een ambulance werd gealarmeerd vanwege mogelijk letsel.

Tijdens de afhandeling van het ongeval vond zo’n 100 meter terug (bij de tunnel van de Voordijk) nog een aanrijding plaats. Bij dit ongeval waren 3 voertuigen betrokken waarvan er één schuin op de snelweg tot stilstand kwam.

Nog 2 ongevallen

Er waren drie bergingsvoertuigen nodig om de beschadigde voertuigen (van de eerste 2 ongevallen) af te voeren. Twee rijstroken werden hiervoor afgesloten. Dit veroorzaakte een lange file tot in de Hoeksche Waard. Rijkswaterstaat adviseerde verkeer vanuit het zuiden om via Dordrecht om te rijden.

Net nadat de eerste twee ongevallen waren afgehandeld vond er 100 meter verderop (thv de Harmonielaan) weer een aanrijding plaats (vermoedelijk ook een motorrijder bij betrokken). Politie, Rijkswaterstaat en de botsabsorbers (met grote pijlen erop) reden allemaal achteruit naar dat ongeval.

Binnen 10 minuten na dit derde ongeval ging het nog een keer mis: wéér 200 meter terug werd ook een aanrijding met blikschade gemeld. Ook hier is een berger voor ter plaatse gekomen.

Artikelfoto: BarendrechtNU / Rijkswaterstaat

« | »