Politieauto

BARENDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die donderdagavond rond kwart voor negen ‘s avonds plaatsvond op de Elandenburg in Barendrecht. Ook vraagt de politie buurtbewoners om eventuele camerabeelden ter beschikking te stellen. Op deze beelden staan mogelijk de dader(s) en/of de vluchtauto.

Op de bewuste avond vertrok het vrouwelijke slachtoffer van een woning aan de Elandenburg in de richting van de Hertenburg. Bij een bruggetje tussen deze twee straten werd zij benaderd door een blonde vrouw van ongeveer 25 jaar oud. Deze vrouw bedreigde het slachtoffer met een mes en eiste haar tas. Na een korte schermutseling wist de dader de tas te bemachtigen. Vervolgens stapte zij in een inmiddels gearriveerde kleine, witte auto van een onbekend merk en ging er vandoor. Het slachtoffer raakte bij de beroving licht gewond. Een ambulance is nog ter plaatse gekomen om het slachtoffer na te komen kijken.

De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien. Mogelijk hebben buurtbewoners bewakingscamera’s aan of rond hun woningen die de dader(s) en/of de vluchtauto hebben vastgelegd. De politie vraagt ook deze mensen contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem, via 0800-7000.

Update 14 september

In een verschenen persbericht van de politie werd vermeld dat de dader een ‘blinde vrouw’ betrof. Hierbij gingen we ervan uit dat dit een afleiding/truc was om het slachtoffer te beroven. Inmiddels heeft de politie het persbericht aangepast en blijkt het te gaan om een blonde vrouw, dus niet blind zoals eerder vermeld.

« | »