Politieauto, Barendrecht

AMSTERDAM/BARENDRECHT – De politie heeft afgelopen maandag acht verdachten aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het handelen in verdovende middelen en het witwassen van geld. Er werd €70.000 en een vuurwapen aangetroffen bij invallen in diverse woningen en restaurants.

Door het Landelijk Parket en de Politie vonden in de vroege ochtend de invallen plaats in onder andere Rotterdam, Amersfoort, Den Haag, Barendrecht, Amsterdam en Almere. Het onderzoek richt zich op verdachten die zich schuldig maakten aan voorbereidingen van de invoer van drugs en witwassen. Het vermoeden bestaat dat grote sommen geld, vermoedelijk afkomstig zijn uit de handel in verdovende middelen, is geïnvesteerd in twee restaurants in Amsterdam.

Verdovende middelen

Bij de gecoördineerde Politie-actie vonden de aanhoudingen en zoekingen tegelijkertijd op verschillende plaatsen in Nederland plaats. In totaal zijn hier acht verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij de zoekingen is een totaalbedrag van 70.000 euro gevonden en in beslag genomen. In Amersfoort werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Er werd niet alleen gezocht in woningen maar ook in twee restaurants (1 in aanbouw) in Amsterdam en twee horecagelegenheden in Rotterdam.

Vijf verdachten zijn vandaag (Donderdag 29 juni 2017) voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De andere drie blijven verdachten in deze zaak.

« | »