Groot ongeluk met 4 auto's op de Dierensteinweg in Barendrecht

De hulpdiensten zijn vanochtend (Woensdag 7 november 2012) om kwart voor acht uitgerukt naar de Dierensteinweg in Barendrecht. Politie meldde een aanrijding met letsel en de brandweer werd opgeroepen om een voertuig open te komen knippen.

Ter plaatse bleek de gehele Dierensteinweg te zijn geblokkeerd door het ongeluk. Bij de aanrijding waren 4 auto’s betrokken waarvan 2 grotere busjes. De busjes hadden voornamelijk schade aan de voorkant. Eén van de auto’s is tegen de vangrail geknald die tussen de weg en het fietspad staat. De bestuurder van deze auto moest door de brandweer uit de auto worden geknipt. Ondertussen waren andere hulpverleners bezig de bestuurder van het busje uit de auto te halen die op de andere auto is gebotst. De bestuurder van het busje is vrij snel op de wervelplank gelegd en afgevoerd met de ambulance. Pas een half uur later is ook de andere persoon uit de auto geknipt. In totaal zijn er 5 personen onderzocht door het ambulancepersoneel, hiervan zijn er uiteindelijk 3 afgevoerd naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

De brandweer van Barendrecht heeft laten weten dat het slachtoffer in de auto niet bekneld zat. Ze hebben wel het dak open geknipt zodat het slachtoffer rechtstandig eruit kon worden gehaald. (Bron: Twitter @TS45_1 – Brandweer Barendrecht)

Toen alle slachtoffers uit hun benaderde positie waren geholpen is de VOA (Verkeersongevallen Analyse) begonnen met een onderzoek. Hierbij hebben ze foto’s gemaakt en metingen gedaan van bandensporen op de weg.

Gedurende de hulpverlening is de Dierensteinweg afgesloten geweest in beide richtingen. Toen de brandweer ging knippen is ook korte tijd het fietspad afgesloten geweest en zijn omstanders op afstand gehouden. Door deze afzettingen zijn flinke files onstaan op onder andere de 2e Barendrechtseweg en de Henry Dunantlaan.

Opvallend genoeg is dit ongeluk al de derde in een reeks van aanrijdingen op de Dierensteinweg.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »