Wielrenner gewond bij aanrijding met auto op de Achterzeedijk

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een man is vanavond (Zaterdag 17 juni 2017) gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Achterzeedijk. Het ongeval gebeurde rond vijf over negen. Politie, ambulance en de traumahelikopter (uit Amsterdam) werden gealarmeerd.

De man is door omstanders geholpen. Hij is voor zijn eigen veiligheid stil blijven zitten op de plek van de aanrijding. Ambulancepersoneel heeft de man eerst gecontroleerd op mogelijk letsel.

Aanrijding

De fietser kwam vanuit Carnisselande over de Achterzeedijk richting Heerjansdam gefietst. Op het kruispunt bij de Thermen kwam hij in botsing met een auto. De fietser klapte op de voorruit van de auto en raakte gewond maar was aanspreekbaar. De fiets raakte ernstig beschadigd en brak in meerdere delen. In de voorruit van de auto zat een grote barst. De man op de fiets droeg een helm waardoor vermoedelijk ernstiger letsel is voorkomen. De fietser is door ambulancepersoneel op de brancard gelegd en in de ambulance geplaatst, hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Update; De fietser geeft aan dat het naar omstandigheden goed gaat met hem: “Ik was die wielrenner en naar omstandigheden maak ik het goed. Wel wat botbreuken en 15 hechtingen. De automobilist heeft mij nooit gezien door de laaghangende zon denk ik. Ik zag hem tegemoet komen en ineens draaide hij voor mij langs linksaf en ik klapte vol in zijn zijkant en op zijn voorruit. Ik ben even buiten bewustzijn geweest, zou echter niet weten of dat seconden of minuten zijn geweest.“Door de klap brak de fietser 2 ribben, een rugwervel en hij moest 15 hechtingen krijgen.

Traumahelikopter

De traumahelikopter werd vandaag (Zaterdag 17 juni 2017) al 2 keer eerder gealarmeerd voor een melding in Barendrecht. De eerste melding was aan de Giraffenburg, voor zover bekend is de helikopter hier uiteindelijk niet ter plaatse geweest (info is welkom). Vanmiddag (Zaterdag 17 juni 2017) werd de heli opnieuw ingeschakeld voor een medische noodsituatie aan de Avenue Carnisse. De helikopter zette de landing in in het Riederpark.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »