Dubbele looddiefstal veroorzaakt grote (water)schade bij de Dorpskerk

BARENDRECHT – In de nacht van donderdag op vrijdag én in de nacht van zaterdag op zondag zijn er looddieven actief geweest bij de Dorpskerk. In het naastgelegen gebouw ‘De Ontmoeting’ werd vrijdagochtend een ‘binnenzee’ aangetroffen door de hulpkoster: “de zaal was omgetoverd in een kleine binnenzee! Een grote waterplas over de hele vloer en tafels en stoelen waren drijfnat. Dit was geen gewone lekkage, zo concludeerde kerkrentmeester Simon Hoek.

Op het dak van het gebouw bleken alle loodslabben te zijn weggesneden: “De opstaande mastieken rand van het dak stond wijd open. Het had ‘s nachts als een trechter gefungeerd voor de grote hoosbuien.” In totaal werd zo’n 30 meter aan loodslabben gestolen. De muren werden als noodmaatregel voorlopig dichtgemaakt met duct tape.

Looddieven en schade

Vanochtend kwam de hulpkoster opnieuw aan in de kerk en trof een openstaande (nood)deur aan bij de Oude Pastorie. Kerkrentmeester Simon Hoek constateerde vervolgens dat over een lengte van zo’n 12 meter de loodslap op het dak van de Snuffelmarkt vannacht (Zondag 11 juni 2017) ook is afgesneden en gestolen. 

Onze schadepost wordt dus nog groter. Terwijl de Snuffelmarkt met ‘dubbeltjes en kwartjes’ geld bijeenbrengt voor het onderhoud van het Dorpskerkcomplex, hebben vandalen grote schade aangericht! Want niet alleen zullen de loodslabben vervangen moeten worden (door kunststofslabben!), maar ook zal de waterschade moeten worden hersteld… We hebben ondertussen aangifte gedaan bij de Politie. Ook de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht is geïnformeerd. Zodat men weet dat er looddieven rondwaren in de oude dorpskern. Men zij gewaarschuwd!

« | »