Brand bij Domino's Pizza op 't Vlak veroorzaakt grote schade

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vannacht (Zaterdag 10 juni 2017) om half één uitgerukt voor een brand bij de Domino’s Pizza aan ‘t Vlak. De brand heeft grote schade aangericht aan de pizzeria, niemand raakte gewond.

De brand is begonnen in de ruimte waar de elektrische (bezorg) scooters van het bedrijf stonden (Onderlangs). Van de scooters is niets meer over. De schade aan de binnen- en buitenkant van de pizzeria is groot.

Brand

Vanwege de brand zijn 5 woningen boven de Domino’s ontruimd. Bewoners zijn opgevangen door de politie, voor de kinderen die vannacht (Zaterdag 10 juni 2017) plots op straat stonden was er een knuffelbeer. De brandweer was ondertussen nog druk bezig met de bluswerkzaamheden. Via de voorzijde en achterzijde werd de brand bestreden. De rook drukte zich via alle gaten van het gebouw naar buiten. Naastgelegen winkels, waaronder de Gall & Gall en IJssalon stonden ook vol met rook. Gall & Gall heeft al aangegeven vandaag (Zaterdag 10 juni 2017) waarschijnlijk niet open te gaan vanwege de brand.

Vanwege de inzet van meerdere brandweer eenheden werd er opgeschaald naar middelbrand. Ook de ladderauto van de brandweer uit Rotterdam werd ingezet om (sloop)werkzaamheden op het dak te verrichten.

Rond twee uur vannacht (Zaterdag 10 juni 2017) kon de brandweer het sein brand meester geven. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Brandweerman

Tijdens de bluswerkzaamheden is één van de brandweermannen niet lekker geworden. Hij moest overgeven nadat hij het pand vol rook had verlaten. Een ambulance is ter plaatse gekomen om hem te controleren, hij is verder niet gewond geraakt.

Update:

Zie ook:
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »