Auto raakt tijdens sneeuwbui van Achterzeedijk, bestuurder verdwenen

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Vrijdag 10 februari 2017) om kwart voor negen werden de hulpdiensten in groten getale gealarmeerd voor een melding van een auto te water aan de Achterzeedijk. Politie, ambulance en meerdere brandweer eenheden werden met spoed ter plaatse gevraagd.

Bij aankomst op de Achterzeedijk bleek er een auto in de greppel langs de weg te liggen tussen het pannenkoekenhuis en de Noldijk. Er was geen sprake van een auto te water, hierop werden diverse hulpdiensten afgemeld (o.a. brandweer uit Heerjansdam, Schiedam, Vlaardingen en een duikteam uit Capelle aan den IJssel).

Verlaten

De 112-melding werd gemaakt door passanten op de Achterzeedijk die de auto naast de weg zagen liggen. Ze dachten dat het voertuig in het water lag. De politie constateerde bij aankomst dat de bestuurder van het voertuig niet meer aanwezig was en dat het voertuig ook niet in het water lag. De brandweer van Barendrecht is nog wel ter plaatse geweest, maar kon na een hele korte controle retour naar de kazerne. Gezien de sporen in de sneeuw lijkt de auto richting Heerjansdam te hebben gereden toen deze van de weg raakte en met een klap tot stilstand kwam in de greppel.

Agenten hebben gewacht op de komst van de berger, deze heeft het voertuig uit de greppel gehaald en afgevoerd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »