Politieauto op de snelweg

ROTTERDAM – Agenten van Team Verkeer van de politie in Rotterdam hebben vandaag (Dinsdag 22 maart 2016) op de Melanchtonweg in Rotterdam een 43-jarige automobilist uit Barendrecht aangehouden. Hij was behoorlijk dronken.

De man reed op de A20 en trok de aandacht van medeweggebruikers, doordat zijn auto een voorband miste en hij op een velg reed. Andere automobilisten belden 112, waarna het voor de toesnellende agenten niet bijster moeilijk was de alcomobilist te vinden. Vanaf de A20 liet de krassende velg namelijk letterlijk een spoor op het wegdek achter, dat voor de politie eenvoudig te volgen was. De krassen leidden naar een tankstation in Rotterdam waar de man zijn auto had geparkeerd en waar agenten hem tollend op zijn benen aantroffen.

Drie keer maximum

Uiteindelijk bleek de man bijna drie keer het maximum aan alcohol gedronken te hebben en hij kon zijn rijbewijs inleveren. Hij wist te vertellen dat hij een fles wijn achterover had geslagen, maar kon zich niet meer herinneren hoe hij zijn band was kwijtgeraakt.

« | »