Politieauto

BARENDRECHT – De politie heeft gisteravond (Dinsdag 29 december 2015) tegen middernacht een 44-jarige automobiliste een stopteken gegeven voor het rijden zonder verlichting. De politie laat weten dat de vrouw niet reageerde op stoptekens van agenten. Ook door te seinen en het gebruik van optische en geluidssignalen kregen ze de vrouw niet tot stilstand.

Achtervolging

De bestuurster is vanaf de Portlandse Baan, waar het stopteken werd gegeven, de wijk ingereden in de richting van de Akkers. De politie heeft de vrouw achtervolgd totdat ze aan de Berlijn-Akker de auto ineens stilzette en ervandoor rende. De vrouw bleek in de buurt te wonen en hier naartoe te zijn gerend.

Rijbewijs kwijt en bekeuringen

Agenten hebben haar kunnen traceren en een blaastest afgenomen. De vrouw blies een F en moest daarom mee naar het politiebureau. Volgens de politie “lukte” het haar daar niet om 2 keer goed te blazen, hierop is er bloed afgenomen.

Het resultaat hiervan is dat de vrouw haar rijbewijs is ingevorderd voor rijden onder invloed en ze twee bekeuringen heeft gekregen: één voor het rijden zonder licht en de andere voor het negeren van een stopteken.

« | »