Bussluis halte Dorpsstraat kapot gereden

BARENDRECHT – Een bus van de RET heeft aan het eind van de middag de bussluis aan de Dorpsstraat kapot gereden. De bus reed rond vijf uur vanmiddag (Donderdag 29 oktober 2015) vanaf de Boerhaavelaan richting de Dorpsstraat en zou volgens ooggetuigen niet hebben gewacht op het groene licht en daarbij tegen de bussluis zijn aangereden. De tekst “STOP” op de sluis mocht daarbij helaas niet meer baten.

Verkeer dat over de sluis wil, voornamelijk bussen van de RET, dienen te wachten op groen licht voordat ze (veilig) kunnen doorrijden.

Omleiding

De buslijnen 84 en 184 rijden sindsdien voor onbekende duur een omleiding via de Henry Dunantlaan, hierdoor komt de halte Boerhaavelaan tijdelijk te vervallen.

Zie ook: Bussluis kapotgereden nummer 1, 2, 3, 4, …

Camera’s

In dit geval betrof het een RET bus, maar de gemeente heeft tevens diverse camera’s geïnstalleerd bij enkele bussluizen in Barendrecht om te kunnen zien door wie en wanneer ze kapot worden gereden. Op die manier kan de gemeente de schade verhalen op de veroorzaker. De camera’s staan altijd aan en slaan de videobeelden 2 weken lang op.

« | »