Taxibusje rampt bussluis in de Dorpsstraat Barendrecht

Vanochtend rond half 9 is er een taxibusje van Taxi Bakker tegen de bussluis in de Dorpsstraat opgereden. Het busje, waarin zo’n 6 kinderen werden vervoerd, heeft hierbij aanzienlijke schade opgelopen.

De chauffeur verklaarde dat er geen enkel ander verkeer op de betreffende weg was en dat de bussluis omhoog kwam toen hij er overheen reed. De voorkant van de auto heeft de sluis als eerst geraakt waardoor het motorblok flinke schade heeft opgelopen. Door deze botsing is de motor gaan lekken met een grote plas olie rond de auto tot gevolg. Vervolgens is de achterkant van het busje omhoog getild door de verder omhoog gekomen sluis. Kort hierop is de sluis wel weer (automatisch) naar beneden gegaan.

In de auto zijn geen gewonden gevallen. Zowel de bestuurder als de kinderen zijn geschrokken, maar hebben geen letsel opgelopen. De airbag van de bestuurder was wel uitgeklapt. De kinderen zijn snel opgehaald door een vervangende taxi.

Een berger is ter plaatse gekomen om de auto af te voeren. De auto kon niet meer zelfstandig rijden door het kapotte motorblok, maar ook het stuur werkte niet meer. Nadat de auto was afgevoerd heeft het bedrijf Ecoloss de olievlek opgeruimd.

Omdat de bussluis in de Dorpsstraat voor beide richtingen wordt gebruikt kon het busverkeer er niet langs. De bussen reden om via de Henry Dunantlaan. Hierdoor was gedurende het ongeval bushalte Boerhaavelaan onbereikbaar voor de bussen in beide richtingen. Voor de halte Dorpsstraat zelf konden mensen op de kruising in- en uitstappen. De buslijn was even na 9 uur weer hersteld.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »