Open dag bij Modelvliegclub Europoort (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gistermiddag (Zaterdag 20 juni 2015) vond tussen 13:00 en 17:00 uur de open dag plaats bij Modelvliegclub Europoort. Het weer, en dan voornamelijk de wind, liet het gelukkig toe om met een grote diversiteit aan vliegtuigen de lucht in te gaan. Hoogtepunt voor de jeugdige bezoekers? De snoepdropping.

De modelvliegclub vierde met deze open dag het 50 jarige bestaan van de club.

Modelvliegen

Naast de start en landingsbaan stonden enkele tientallen radiografisch bestuurbare modelvliegtuigen en helikopter opgesteld. Gedurende de dag werd het programma gevuld met demonstraties van de verschillende soorten toestellen: zweef, elektrisch, groot en klein, alle soorten kwamen voorbij.

Dogfight

Om half drie werd een demo gegeven met een dogfight: een ‘gevecht’ tussen twee of meer model vliegtuigen. Het zou natuurlijk zonde zijn om de modelvliegtuigen tegen elkaar aan te laten vliegen (alhoewel dat risico niet is uitgesloten), maar in plaats daarvan kregen de vliegtuigen linten aan hun staart. Het is hierbij de bedoeling dat een ander vliegtuig dit lint eraf vliegt. Helaas lukte dit niet altijd zoals gepland: één vliegtuig werd zelf geraakt waardoor deze eerder de landing in moest zetten.

Snoepdropping

Om drie uur verzamelden alle aanwezige kinderen zich langs de startbaan. Drie vliegtuigen gingen de lucht in om boven de baan snoepjes te droppen. De piloot kon met een druk op de knop van zijn afstandsbediening het luikje onder het vliegtuig openen om de snoepjes te laten vallen. De kinderen stormden vervolgens de baan op om alle snoepjes uit het gras te rapen.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »