Honderden deelnemers voor Dogsurvival bij De Kleine Duiker in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 13 september 2014) hebben honderden mensen samen met hun hond deelgenomen aan de Dogsurvival in Barendrecht. Om elf uur vanochtend (Zaterdag 13 september 2014) ging het eerste team (twee personen, twee honden) van start vanaf het terrein van de Kleine Duiker. Vanaf dat moment is er iedere anderhalve minuut een nieuw koppel vertrokken om het 5 kilometer lange parcours met de vele hindernissen af te leggen.

Zo’n 350 deelnemers hadden zich samen met een hond aangemeld voor de survival. Er waren opvallend veel Belgische gasten aanwezig die speciaal naar Barendrecht zijn gekomen voor de Dogsurvival. Alle deelnemers beslissen zelf over het tempo waarop ze het parcours afleggen: voor de snelste tijd of recreatief. Eén ding is zeker: voor zowel de deelnemers als de honden was het een spannende survival met veel spectaculaire, en soms natte, hindernissen. De honden waren er in alle soorten en maten.

Nat pak

Voordat de deelnemers van start mochten werden vanaf tien uur eerst alle honden gecontroleerd. Nadat de eerste deelnemers om elf uur van start gingen begon dit voor een aantal van hen direct met een nat pak. Het eerste obstakel was een hek, een zigzag en vervolgens direct naar ‘de ijsschotsen’: vier grote losse drijvers in het water. De kunst was om tegelijkertijd met de hond over deze drijvende blokken te springen. Terwijl de één er probleemloos overheen ging, moest de ander zijn hond(je) optillen. Bij een aantal mensen lukte dit eerste niet waardoor ze na 5 minuten al een nat pak hadden. Deelnemer en hond zaten namelijk tijdens de gehele survival aan elkaar vast met de riem, dit maakte de survival vaak nog zwaarder.

Barendbos

Vanaf het terrein van De Kleine Duiker renden de mensen en honden over de weg richting het Barend Bos. Verkeersregelaars Barendrecht verzorgde de veilige oversteek. In het Barendbos werd veel gerend, door en over buizen heen geklommen en op mini-stelten gewandeld. Om de deelnemers niet nog een keer de autoweg te laten oversteken moesten ze onder de weg door, via de sloot. Gelukkig lagen hier een soort drijvende stijgers in waardoor deelnemer en hond door het tunneltjes van de sloot moesten tijgeren.

Ook het hele terrein achter De Kleine Duiker werd gebruikt. Hier gingen de deelnemers onder andere steppen, balanceren, langlaufen op heuveltjes gras en kruiwagen rijden. Dit alles uiteraard samen met de hond. Vervolgens kwamen ze hier ook aan bij het (zeer) natte deel van het parcours: van peddelen op vlotten tot enkele honderden meters zwemmen. In een wat verder uit de kant gelegen bootje moest een ‘knip’ worden gehaald om ook deze hindernis af te kunnen vinken.

Zigzag

Terug op De Kleine duiker was het weer tijd voor de iets rustigere onderdelen: samen met de hond van de glijbaan, al zigzaggend tussen pallets door en door een ‘huis van kisten’ heen. Dit was het laatste onderdeel van de survival. Hier werd de tijd van alle deelnemers geregistreerd. Vervolgens kon er nog volop worden genoten van de acties door alle andere deelnemers.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »