44e editie Wielerronde van Barendrecht

BARENDRECHT – [Fotoalbums + Video] Gisteren (Zaterdag 26 juli 2014) vond de 44e editie plaats van de Wielerronde van Barendrecht. Om half drie ‘s middags gingen de mannen in de sportklasse van start voor de 50km. Vervolgens vertrokken de Elite-Mannen/Beloften om vier uur voor de 100km. De gecombineerde rit amateur/elite/belofte dames kwam tijdens deze editie te vervallen. Het startschot van de eerste wedstrijd werd gegeven door de Barendrechtse wethouder Lennart van der Linden.

De wedstrijd Elite-Mannen/Beloften werd gewonnen door Rik de Voogd (Rotterdam), in de Sportklasse won Alfred Rooks (Den Haag).

Fotoalbums

Publiek

Zowel bij de start/finish als langs de route hadden wielerliefhebbers zich verzameld. Bij het eerste startschot van de Ronde van Barendrecht was het nog erg rustig langs het parcours en ook bij de startlocatie was het nog rustig.

Naarmate de dag vorderde en de Elite-Mannen/Beloften van start gingen stonden er meer mensen langs de route. De vorige editie van de Ronde van Barendrecht viel samen met het Zomerfeest. Wat betreft het weer is de dag goed verlopen: op een enkele spetter na is de dag zonnig en warm verlopen.

Organisatie

Om de Wielerronde van Barendrecht op diverse vlakken goed te laten verlopen waren zowel het Rode Kruis als de Verkeersregelaars Barendrecht met meerdere mensen aanwezig. Op enkele valpartijen na hebben zich er tijdens deze editie geen grote valpartijen voorgedaan. Degene die vielen hebben daar geen wonden aan over gehouden of is het beperkt gebleven tot een schrammetje. Vorig jaar kwam een wielrenner ten val en brak daarbij een rib.

Zie ook: Een verkeersregelaar is tijdens zijn werkzaamheden langs de route van de wielerronde ernstig bedreigd door een automobilist.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »