Gebroken rib bij ongeval Wielerronde Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Tijdens de 43st editie van de Wielerronde van Barendrecht gistermiddag (Zaterdag 6 juli 2013) zijn twee wielrenners gewond geraakt. De ongelukken vonden dicht bij elkaar plaats, maar hebben niets met elkaar te maken. Even na half twee werd de eerste ambulance voor het ongeval opgeroepen.

Ter plaatse bleek er op het stukje Buitenlandse Baan van de route een renner gewond. Deze persoon was er het slechtste aan toe en is direct geholpen door aanwezige hulpverleners van het Rode Kruis. De ambulance heeft dit hulpverlening bij aankomst samen met de medewerkers van het Rode Kruis doorgezet. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis, hij bleek één gebroken rib te hebben en flink wat kneuzingen. Hij mocht nog dezelfde dag het ziekenhuis weer verlaten.

Ongeveer honderd meter verderop in het parcours lag nog een tweede wielrenner gewond langs de route. Ook deze werd behandeld door hulpverleners van het Rode Kruis. Hij had in eerste instantie geen ambulancevervoer nodig, maar is een klein kwartier later alsnog afgevoerd met een ambulance die met gepaste spoed ter plaatse was opgeroepen. De toestand van deze man is niet bekend. Rond het ongeval ging het gerucht dat hij mogelijk ten val is gekomen door een klapband.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »