Truckrun Barendrecht 2016: Een feestje voor jong en oud

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Vanmiddag (Zaterdag 2 juli 2016) om kwart voor één werd het startschot gegeven voor de zesde editie van de Barendrechtse Truckrun. De 125 vrachtwagens reden door grote delen van Barendrecht om via Carnisselande naar Rhoon te rijden en weer terug. Op de terugweg kwam de stoet over het parcours van de Wielerronde van Barendrecht.

Bekijk hier alle extra foto’s (350+) van de Truckrun.

De Truckrun is voor de deelnemers, mensen met een verstandelijke beperking, ieder jaar weer een groot feest. Ze mogen tijdens de Truckrun meerijden in één van de grote vrachtwagens, bussen of zelfs brandweerauto’s. Het resultaat: een glimlach van oor tot oor.

Zwaaien

Over oren gesproken… tijdens de Truckrun wordt er ook nog iets met toeters gedaan. Gelukkig kon ook dit jaar het overgrote deel van de mensen het toeteren waarderen. Sterker nog, langs de route waren weer veel Barendrechters te vinden om naar de deelnemers te zwaaien. Voor het overige verkeer was er af en toe enig oponthoud (maximaal 15-20 minuten), maar nadat de Truckrun voorbij was loste dit ook weer snel op.

Verkeersregelaars Barendrecht: “Ook dit jaar weer een geslaagde Truckrun waar onze regelaars graag vrijwillige inzet hebben gedaan. Volgend jaar gewoon weer!

Na terugkomst op het terrein bij Hillfresh stond er nog een muzikaal optreden op het programma én de uitreiking van de prijs voor de mooist versierde vrachtwagen.

Het was weer geweldig!!!!

Een reactie van het bestuur van Stichting Truckrun Barendrecht:

Met een blij en trots gevoel kijken wij terug op een geslaagde 6e editie van de Barendrechtse Truckrun, met veel blije gezichten in de trucks, op het feestterrein en langs de route.

Stichting Truckrun Barendrecht bedankt alle bijrijders en chauffeurs, begeleiders, directie en medewerkers van Hillfresh, verkeersregelaars, vrijwilligers, gemeente Barendrecht, gemeente Albrandswaard, sponsors en alle enthousiaste mensen langs de route, voor weer een onvergetelijke dag!!!

Ook willen wij de inwoners van Barendrecht en Albrandswaard bedanken voor de positiviteit tijdens de rit. Wij begrijpen dat wij een beroep hebben gedaan op uw begrip en geduld.

Maar laten wij met z’n allen nooit het doel uit het oog verliezen, namelijk de lachende en blije gezichten van onze bijrijders. De Truckrun Barendrecht is tenslotte een dag waar velen jaarlijks naar uitkijken.

Namens het bestuur: Piet, Arie, Jan, Annemieke en Kees

Video’s

Sfeerverslag

Vertrek vanaf Hillfresh

Truckrun over de Kilweg

Timelapse: Vertrek Truckrun bij Hillfresh

Timelapse: Truckrun over de Kilweg
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »